Vaša vprašanja naši komentarji

Hitri kredit za nekomitente

Ali je obvezno zamenjati banko, da bi dobili hitri kredit kot nekomitent? Zanimam se za kredit kot nekomitent in bi z novim kreditom poplačal dva obstoječa kredita pri NLB banki. Skupaj imam anuiteto 34o eur, preostanek teh dveh kreditov skupaj je še 12.600 eur. 

Če bo nujno potrebno bom zamenjal banko, še bolje bi bilo, da ostanem na NLB in dobim hitri kredit kot nekomitent.

Krediti po novem - Kako do kredita

Kako bi prišel do kredita s katerim bi poplačal manj ugoden kredit pri Addiko banki.  S tem kreditom sem se preveč zadolžil. Pred tremi lati so mi na Addiko banki odobrili kredit z anuiteto 444 eur, katerega sedaj težko odplačujem. Zaenkrat še redno odplačujem svoje obveznosti. 

Te dni spremljam po medijih, da bo še težje priti do kreditov. Predvsem me skrbi, da bo ročnost kredita nižja, sedem let. Meni bi prišlo prav, da bi se kredit lahko odplačeval na daljšo dobo in da bi bila zato anuiteta kredita nižja. 

Poplačilo kredita predčasno pri banki NLB - NKBM - Sberbank - Addiko

Pri svoji banki imami štiri kredite in sicer pri Sberbanki,  Addiko banki,  NLB in NKBM banki. Predčasno bi poplačal vsaj dva kredita oziroma bi jih združil v enega. Vsi prej omenjeni krediti so gotovinski in jih je skupaj za približno 30.000 eur. 

V primeru, da bi poplačal vse štiri kredite oziroma bi jih združil v enega, lahko zaprem račune pri prej omenjenih bankah in prenesem plačo na novo banko, katera bi mi poplačala prej omenjene kredite.

Posojilo brez poroka Iščem

Pri moji banki so mi odobrili posojilo s porokom. Iščem ugodno posojilo do 10.000 eur, brez dodatnih porokov. Imam že dva kredita pri NLB banki in sicer;

 

 

 

  1.  posojilo z anuiteto 235 eur, preostanek posojila še 9.800 eur
  2.  posojilo z anuiteto 79 eur, preostanek posojila še 3.500 eur

 Ali bi lahko dobil kredit z mojo neto plačo 1050 eur?

Iščem posojilo hitro - NOV KREDIT

Iščem novo posojilo, da bi si poplačala dva obstoječa posojila pri SKB banki. Moja neto plača znaša 1250 eur in sem zaposlen v velikem podjetju. Pri moji banki nisem bil uspešen, ker sem šel v nedovoljen limit.  Obeh posojil je še okoli 13.000 eur in potreboval bi 10.000 eur, da mi ostane, ko se poplačata obstoječa kredita. 

Kaj menite ali bi lahko dobil posojilo v višini 23.000 eur na dobo 10 let.

Koliko ti mora ostati od plače, če vzameš kredit

Koliko kredita na plačo?

Banke so imele v preteklosti različne pogoje za kreditno sposobnost. V zadnjem času so si zelo podobne in boste z minimalno plačo, kreditno nesposobni. V kreditno sposobnost vam bodo pri minimalni plači lahko upoštevali, malico in prevoz, se pravi, celoten priliv iz naslova plače. Da bodo to storili, morate biti v zadnjem letu brez blokad in drugih negativnih dogodkov in v zadnjih štirih letih, ne smete imeti več kot dva zaključena negativna dogodka.