Vaša vprašanja naši komentarji

Poplačilo kredita predčasno pri banki NLB - NKBM - Sberbank - Addiko

Pri svoji banki imami štiri kredite in sicer pri Sberbanki,  Addiko banki,  NLB in NKBM banki. Predčasno bi poplačal vsaj dva kredita oziroma bi jih združil v enega. Vsi prej omenjeni krediti so gotovinski in jih je skupaj za približno 30.000 eur. 

V primeru, da bi poplačal vse štiri kredite oziroma bi jih združil v enega, lahko zaprem račune pri prej omenjenih bankah in prenesem plačo na novo banko, katera bi mi poplačala prej omenjene kredite.

Posojilo brez poroka Iščem

Pri moji banki so mi odobrili posojilo s porokom. Iščem ugodno posojilo do 10.000 eur, brez dodatnih porokov. Imam že dva kredita pri NLB banki in sicer;

 

 

 

  1.  posojilo z anuiteto 235 eur, preostanek posojila še 9.800 eur
  2.  posojilo z anuiteto 79 eur, preostanek posojila še 3.500 eur

 Ali bi lahko dobil kredit z mojo neto plačo 1050 eur?

Iščem posojilo hitro - NOV KREDIT

Iščem novo posojilo, da bi si poplačala dva obstoječa posojila pri SKB banki. Moja neto plača znaša 1250 eur in sem zaposlen v velikem podjetju. Pri moji banki nisem bil uspešen, ker sem šel v nedovoljen limit.  Obeh posojil je še okoli 13.000 eur in potreboval bi 10.000 eur, da mi ostane, ko se poplačata obstoječa kredita. 

Kaj menite ali bi lahko dobil posojilo v višini 23.000 eur na dobo 10 let.

Kaj je stanovanjski kredit

Zanimam se za stanovanjski kredit, kakšna je razlika med stanovanjskim kreditom in gotovinskim hipotekarnim kreditom. Z možem kupujeva stanovanje in imava prihranjeno 30% vrednosti stanovanja. Spraševala sva že pri večih bankah in prejela več ponudb. Rada bi si kupila stanovanje in dodatno bi potrebovala še 20.000 eur gotovine, za opremo stanovanja. Ali bi se dalo dobiti stanovanjski kredit za preostanek kupnine (70.000 eur) in še gotovino za nakup opreme. (20.000 eur) Ali bi se to dalo urediti s stanovanjskim posojilom ali z gotovinskim hipotekarnim kreditom. Kakšna je razlika? 

Poštna banka kredit

Spoštovani pri Poštni banki PBS sem pred leti dobil ugodno posojilo z vašo pomočjo. Ali PBS še obstaja? Zares sem bil navdušen na to banko in tudi z njihovim poslovanjem. Bili so hitri in korektni, imeli so tudi mobilne bančnike, kateri so ti prišli na dom in s teboj sklenili kredit. Če jih ni več je zares škoda. Krediti in zaposleni so bili pri PBS banki - ZAKON!

Koliko ti mora ostati od plače, če vzameš kredit

Koliko kredita na plačo?

Banke so imele v preteklosti različne pogoje za kreditno sposobnost. V zadnjem času so si zelo podobne in boste z minimalno plačo, kreditno nesposobni. V kreditno sposobnost vam bodo pri minimalni plači lahko upoštevali, malico in prevoz, se pravi, celoten priliv iz naslova plače. Da bodo to storili, morate biti v zadnjem letu brez blokad in drugih negativnih dogodkov in v zadnjih štirih letih, ne smete imeti več kot dva zaključena negativna dogodka.