Hipotekarni krediti za nakup stanovanja

Hipotekarni krediti za nakup stanovanja

Kaj je hipotekarno posojilo?

Kot nam že ime pove, gre za posojilo zavarovano s hipoteko. Večina bank ponuja to vrsto posojil, za financiranja nepremičnin.

To je kredit, zavarovan z zastavo nepremičnine. Zastavite lahko nepremičnino, katere ste že lastnik in s kreditom poplačate obstoječe gotovinske kredite - hipotekarni gotovinski kredit ali zastavite nepremičnino, katero kupujete - stanovanjski hipotekarni kredit.

Banke vam bodo pri nakupu stanovanja, hiše izplačale do 70 % vrednosti nepremičnine.Če boste hoteli vzeti kredit - 100% vrednosti nepremičnine, bo to mogoče z dodatnimi zavarovanji kredita. Potrebno bo za zavarovanje kredita, zastaviti dodatno nepremičnino.

Lahko pa vzamete - 70% stanovanjska kredita, preostalih 30% pa financirate z gotovinskim kreditom. 

Pomembno! 

Ne dovolite, da bodo banke dobile več v zavarovanje, kot je nujno potrebno. Dodatna poroštva, zavarovanja! NE! Iščite drugo banko!

 

Razlogi za najetje kredita

Komentarji

V teh negotovih časih, vse več potrošnikov, išče stanovanjske kredite zavarovane s hipoteko. Omenjeni krediti so trenutno zelo ugodni! Ali kupujete nepremičnino, stanovanje ali že imate nepremičnino, katero bi zastavili, dali pod hipoteko?

Hipotekarni gotovinski kredit je tudi primeren za stranke, katere bi rade združile obstoječe kredite in si tako zmanjšale mesečno obremenjenost.

NAJUGODNEJŠI STANOVANJSKI KREDIT ZAVAROVAN S HIPOTEKO JE?

Pokličite nas, da poiščemo rešitev za vaš hipotekarni kredit!

051 720 052

Koliko ti mora ostati od plače, če vzameš kredit

Koliko kredita na plačo?

Banke so imele v preteklosti različne pogoje za kreditno sposobnost. V zadnjem času so si zelo podobne in boste z minimalno plačo, kreditno nesposobni. V kreditno sposobnost vam bodo pri minimalni plači lahko upoštevali, malico in prevoz, se pravi, celoten priliv iz naslova plače. Da bodo to storili, morate biti v zadnjem letu brez blokad in drugih negativnih dogodkov in v zadnjih štirih letih, ne smete imeti več kot dva zaključena negativna dogodka.