Poplačilo starega kredita z novi kreditom

Imate tri kredit in ne veste katerega poplačati z novim kreditom

Nasvet, kako izbrati pravi kredit, kateri se bo poplačal z novim kreditom.

Primer!

  • prvega kredita je za odplačati 9.000 eur, anuiteta 150 eur/mes, 
  • drugega kredita je še 14.000 eur , mesečna anuiteta 250 eur in
  • tretjega kredita 7.000 eur, anuiteta/mesečna 200 eur.

Anuiteto delite s preostankom dolga. Dobili boste tri rezultate  60, 56 in 35. Poplačajte najnižjo število, to je 35. Ko vzamete nov kredit, vedno poplačajte vsaj enega starega. Naš nasvet!

Poplačajte vedno stare kredite, če ugotovite, da se vam to izplača. Nov kredit, kateri nima stroškov odobritve in nima zavarovanja je primeren za poplačilo starega kredita. Trenutno ima take vrste kredit, banka Nkbm.

Povezava do podobnega članka, poplačilo starega - starih kreditov z novim kreditom.

 

Koliko ti mora ostati od plače, če vzameš kredit

Koliko kredita na plačo?

Banke so imele v preteklosti različne pogoje za kreditno sposobnost. V zadnjem času so si zelo podobne in boste z minimalno plačo, kreditno nesposobni. V kreditno sposobnost vam bodo pri minimalni plači lahko upoštevali, malico in prevoz, se pravi, celoten priliv iz naslova plače. Da bodo to storili, morate biti v zadnjem letu brez blokad in drugih negativnih dogodkov in v zadnjih štirih letih, ne smete imeti več kot dva zaključena negativna dogodka.

Poplačilo kredita - Nov Kredit za poplačilo starega kredita

Poplačali boste z novim kreditom star kredit in si s tem zmanjšali mesečno obremenjenost. Ko se odločite za poplačilo kredita si morate narediti načrt, kateri vam bo pokazal, kateri kredit je smiselno poplačati z novim kreditom. Morate razmišljati ali poravnati star kredit, katerega je še veliko za odplačati in ponovno plačati stroške zavarovanja, kateri so vezani na višino novega kredita. 

Nov kredit je smiselno poplačati v primeru, da je vašega starega kredita malo in boste s tem prišli, do kreditne sposobnosti, katero potrebujete, če boste hoteli vzeti novo posojilo.