Šola za kredite

Zakonca skupaj do stanovanjskega kredita

Bolje bi bilo, vsak zase.

Ne, vzemite kredita v paru. Pri kreditu v paru, boste en drugemu porok in imeli bosta v prihodnosti težave, ker ne bosta več kreditno sposobni za nov kredit. (za primer, ko potrebujemo kredit za reševanje nepredvidenih situacij). Pri BKS banki boste dobili najboljšo obrestno mero za stanovanjski kredit, a pod pogoji, da ga vzameta zakonca, skupaj. Odločitev, je vaša!

Poplačilo starega kredita z novi kreditom

Imate tri kredit in ne veste katerega poplačati z novim kreditom

Nasvet, kako izbrati pravi kredit, kateri se bo poplačal z novim kreditom.

Primer!

  • prvega kredita je za odplačati 9.000 eur, anuiteta 150 eur/mes, 
  • drugega kredita je še 14.000 eur , mesečna anuiteta 250 eur in
  • tretjega kredita 7.000 eur, anuiteta/mesečna 200 eur.

Anuiteto delite s preostankom dolga. Dobili boste tri rezultate  60, 56 in 35. Poplačajte najnižjo število, to je 35. Ko vzamete nov kredit, vedno poplačajte vsaj enega starega. Naš nasvet!

Poplačilo izvršbe s kreditom

Kako do kredita, če imate težave z računom?

Prvo rešite problem z izvršbo, nato poiščite banko, ki vam bo dala kredit. Sposodite si denar znotraj družine ali pri prijateljih, poplačajte dolg in nato na banko po kredit, s katerim boste vrnili bližnjim. Izogibajte se izvršb, prej se dogovarjajte z upnikom.

Super ugoden kredit iščem

Najugodnejši kredit - krediti pri bankah

bo tisti, pri katerem ne boste v časovni stiski, ko ga boste najemali. S pogajanji, različnimi ponudbami, posvetom pri strokovnjakih za kredit.... , boste prišli do najugodnejšega kredita. Kredit takoj, bo verjetno najdražji kredit!

Koliko ti mora ostati od plače, če vzameš kredit

Koliko kredita na plačo?

Banke so imele v preteklosti različne pogoje za kreditno sposobnost. V zadnjem času so si zelo podobne in boste z minimalno plačo, kreditno nesposobni. V kreditno sposobnost vam bodo pri minimalni plači lahko upoštevali, malico in prevoz, se pravi, celoten priliv iz naslova plače. Da bodo to storili, morate biti v zadnjem letu brez blokad in drugih negativnih dogodkov in v zadnjih štirih letih, ne smete imeti več kot dva zaključena negativna dogodka.